Missing content: 'undefined' particle cannot be found.

Tips voor het aanleveren van designs

Om een mooi design te laten printen op een kledingstuk heb je natuurlijk een design nodig van hoge kwaliteit. Hierom hebben wij een paar tips om uw design aan te leveren voor een zo goed mogelijk resultaat!

Let goed op de lijndiktes
Wat veel mensen niet weten, is dat verschillende manieren drukken ook andere minimale diktes lijnen nodig heeft. Gebruik daarom bij een kledingstuk dat gedrukt wordt met de methode flockprint altijd 2 pt’s lijnen van minimaal 1-1,5 mm.
Voor textiel op Polo’s en sweaters minimaal 1,5-2 pt’s lijnen aanhouden van (± 0,4 – 1 mm) dik. Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op of het donkere of lichte prints zijn. Voor lichte prints moet je namelijk minimaal 1,0 pts lijnen aanhouden (± 0,4 mm) en voor donkere prints minimaal 0,5 pts lijnen aanhouden (± 0,2 mm)

Lettergrootte
De lettergrootte is ook niet onbelangrijk. Deze heeft iets minder regels. Voor borduren moeten de letters minimaal 5 mm hoog zijn. Anders gaat het borduren bijna niet.

Digitale formaten
Er zijn verschillende programma’s om designs te maken. De meeste gebruikte programma’s zijn: Adobe Illustrator, CorelDraw en natuurlijk Photoshop. Als je met één van deze programma’s werkt moet je op een gegeven moment ook het bestand opslaan naar een z.g. vector bestand. Dit betekend dat alles omgezet moet zijn naar een omlijning.
Voor uitleg zie : Vectorafbeelding

Bestandsformaten
Voor Adobe Illustrator moet je het bestand opslaan in het .EPS formaat.
Voor CorelDraw moet je het bestand opslaan in het .CDR formaat.
Voor Photoshop moet je het bestand opslaan in het .PSD formaat.

Houd bij Photoshop er rekening mee dat het beeldformaat 1:1 aan het werkelijke drukformaat. Ook moet de resolutie minstens 200-300 dpi zijn voor een zo scherp mogelijke afdruk.

Werk je met een andere grafische software? Zet het bestand dan om naar een vector/omlijning en sla het dan op in het .EPS formaat.

De gegevensdragers
Wij werken vooral met makkelijke en betrouwbare gegevensdragers. De meestgebruikte zijn:
– E-mail (Info@sportprint.nl)
– WeTransfer
– USB-stick
– CD-ROM
– DVD
Mocht het niet lukken via één van deze manieren kunt u altijd contact opnemen en dan kunnen we samen even kijken hoe het anders geleverd kan worden.

Contact
Mocht u dus een leuk design hebben om ergens op geprint te laten worden? Neem dan gerust contact met ons op!

Interesse?

Voor meer informatie neem je natuurlijk contact met ons op.

Stel een vraag