Textieldruk : mogelijkheden

De mogelijkheden van textieldrukken zijn bijna eindeloos. Je kunt het zo gek niet bedenken of er kan een bedrukking op gezet worden. Denk hierbij aan kleding zoals T-shirts, polo’s, sweaters, bodywarmers, jacks en broeken. Ook op werkkleding zoals veiligheidshesjes of overalls wordt vaak een opdruk gezet. Daarnaast voorzien wij ook sportteams van kleding zoals voetbalshirts, trainingsjacks, sportbroeken en sporttassen.
Maar niet alleen kleding wordt bedrukt, er is nog veel meer mogelijk. Paraplu’s, diverse soorten tassen, vlaggen, petten, keycords en handdoeken behoren ook tot de artikelen die wij voor u kunnen bedrukken.

Elk kledingstuk of artikel heeft een eigen wijze van bedrukken. Ook hangt het van de wens van de klant af welke druktechniek er gebruikt wordt.
Zo kunnen we bijvoorbeeld zeefdrukken, deze techniek wordt vaak toegepast vanaf 10 stuks of een aantal kleuren en bij grotere oplages.
Daarnaast worden ook transfers gebruikt. Dit is een motief wat eerst geprint wordt en daarna met hitte op kleding geperst wordt. Deze techniek is ideaal voor bijvoorbeeld full-colour motieven.
Flockprint is ook een mogelijkheid, dit is een vorm van zeefdruk. Echter, hierbij wordt de inkt voorzien van een laagje vezels, zodat de bedrukking fluweelachtig wordt. Om kleding van bijvoorbeeld nummers of namen te voorzien wordt snijfolie gebruikt.
Een luxere methode is borduren.

Interesse?

Voor meer informatie neem je natuurlijk contact met ons op.

Stel een vraag