Snijflex

Wanneer wij kleding voor sportteams moeten verzorgen betekent dit vaak dat er ook nummers en/of namen op gezet moeten worden.
Hiervoor gebruiken wij een speciale folie die met behulp van hitte op het kledingstuk geperst wordt. Deze flex-folie bestaat uit 2 lagen: een laag gekleurd materiaal en een plastic drager. De namen en/of nummers worden in de computer opgemaakt en met behulp van een plotter (snijmachine) worden deze in de folie gesneden, maar niet in het plastic . Als de plotter klaar is wordt de overtollige gekleurde flex-folie weggehaald en wat overblijft zijn de namen of nummers op de drager.
De machine waarmee deze folie bevestigd wordt heet een transferpers. Eerst wordt het kledingstuk op een plaat gezet, vervolgens leg je het nummer of de naam op de gewenste plek. Daarna sluit je de pers, zodat de hete plaat tegen het kledingstuk aan komt. Na een aantal seconden gaat de pers open en komt dus de hete plaat los van het kledingstuk. Nu haal je de drager (het plastic wat achter het nummer of de naam zat) van het kledingstuk af en wat overblijft is het nummer of de naam op de kleding. De kleding is nu meteen klaar om te dragen.

Interesse?

Voor meer informatie neem je natuurlijk contact met ons op.

Stel een vraag