Als het op bedrukken aankomt kun je het bij Sport Print zo gek nog niet bedenken! Of het nou over een hoodie voor je team gaat of dat je met een groep vriendinnen hetzelfde ontwerp trui wilt, dan kan het hier. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je zelf een creatief idee hebt of dat je het gewoon heel erg leuk vindt om op te vallen. Bij Sport Print zijn de mogelijkheden eindeloos! Dit komt onder andere door het brede assortiment aan druk mogelijkheden, namelijk de volgende vijf.

Zeefdruk
Bij zeefdrukken wordt elke kleur apart aangebracht op jouw hoodie. Er wordt een zeef gemaakt met uitsparingen en zo kan er met de inkt op het textiel worden gedrukt. Voordat de volgende kleur kan worden aangebracht is het wachten tot de vorige kleur gedroogd is.

Transferdruk
De transferdruk gaat als volgt, jouw ontwerp wordt op een vel transfer papier of folie aangebracht en gedroogd. Als het ontwerp droog is wordt het met hoge temperatuur tegen het textiel aangedrukt. Omdat de temperatuur zo hoog is gaat de inkt van het folie zo over naar het textiel. Ideaal voor precisiewerk dus!

Snijflex
Snijflex is ideaal voor het leveren van kleding voor sportteams, hier komen namelijk vaak nummers en/of namen bij kijken. Het werkt als volgt; er wordt een speciale folie, die flexfolie heet, onder hoge temperatuur geperst op het kledingstuk. Deze folie heeft twee lagen, een gekleurd materiaal en een plastic drager. De snijmachine snijdt in het folie maar niet in het plastic en als deze klaar is wordt al het overtollige folie weg gesneden.
De machine waarmee de folie wordt bevestigd is de transferpers. De hete plaat drukt het nummer of de naam op de plek waar jij het wilt hebben en na een paar seconden gaat de pers weer open. Als dit allemaal is gebeurt wordt de drager verwijdert en is jouw kledingstuk gelijk klaar voor gebruik!

Flockprint
Met flockprint wordt er elektrostatisch een dun laagje gekleurd viscose of polyester geplaatst op het textiel. Eerst wordt het motief aangebracht met een speciale lijm. Als dit gebeurt is wordt in een elektrisch veld de flockvezel rechtstreeks naar beneden in de lijmlaag geschoten. De vezels en de lijm zijn nu sterk met elkaar verbonden en de alle overtollige flockvezels worden verwijderd. Een ingewikkelde ingreep!

Borduren
Dé perfecte techniek voor het bedrukken van de iets minder fijne stoffen. Wat ook erg fijn is, is dat deze stof zonder enige problemen op hoge temperatuur gewassen kan worden. Bij een geborduurd logo of patroon, maken we een eenmalig borduur ontwerp voor je.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bij ons kun je terecht voor talloze producten in verschillende soorten en maten. We staan klaar voor al je vragen!

Interesse?

Voor meer informatie neem je natuurlijk contact met ons op.

Stel een vraag