Missing content: 'undefined' particle cannot be found.

Als het om het bedrukken van kleding gaat zijn de mogelijkheden bij Sportprint ongekend. Steeds meer mensen laten dan ook kleding bedrukken met verschillende doeleinden, bijvoorbeeld voor een vereniging, eigen gebruik, of op het werk. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het bedrukken van kleding? Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij gezet: 

Kies de juiste pasvorm en check de matentabel
Voor de reguliere online kledingwinkels geldt een standaard retourbeleid van minimaal 14 dagen. Vaak is het dus zo dat je onbeperkt kleding kan bestellen en alles dat niet past weer terug kan sturen. Bedrukte kleding is gepersonaliseerd, en daarom is de regel van 14 dagen niet van toepassing. Zorg ervoor dat wanneer je bedrukte kleding besteld, je goed kijkt naar de juiste pasvorm en de matentabel.

Ontwerp aanleveren
Je eigen ontwerp laten bedrukken bij Sportprint? Dat kan! Lever je bestanden eenvoudig digitaal in via e-mail, WeTransfer, Cd-rom, USB of DVD. Het is belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit/resolutie van het bestand dat je aanlevert. Daarom werken wij met de volgende digitale formaten:
CorelDraw bestanden opslaan in CDR-formaat (bewerkbaar t/m X5).
Adobe Illustrator bestanden opslaan in AI (bewerkbaar t/m versie 6) of EPS-formaat
Photoshop opslaan in het PSD-formaat. Houd rekening met het beeldformaat dat gelijk is aan het werkelijke drukformaat, 1:1. Tevens een resolutie aanhouden van 300 dpi, om een scherpe afdruk te krijgen.
Andere grafische software: de bestanden omzetten naar vector/ omlijning en opslaan in EPS-formaat.
Meer weten? Bekijk dan de volgende pagina: https://sportprint.nl/aanleveren/

De kleuren van de bedrukte kleding
Let erop dat het aangeleverde logo of stuk tekst goed in contrast staat met de kleur van het kledingstuk. Dit om te voorkomen dat de print niet goed zichtbaar is. Ook is het natuurlijk aan te raden dat de kleuren niet vloeken, dit geeft een negatieve werking.

Houd rekening met de levertijd
Bij Sportprint hebben we een enorm assortiment en daarom kan het voorkomen dat er variërende levertijden gelden op onze artikelen. Wees daarom op tijd met bestellen, en voorkom onverwachte problemen. Bij spoedleveringen kunt u altijd contact opnemen en zullen we vervolgens samen kijken naar wat er mogelijk is.

Minimale ordergrootte
Voor sommige artikelen geldt een minimale ordergrootte. Houd hier rekening mee, want dit heeft ook vaak invloed op de prijs van het product. Vaak staat er duidelijk aangegeven per hoeveel stuks het artikel wordt verkocht. Bij onduidelijkheid over de minimale ordergrootte kunt u uiteraard altijd contact opnemen.

We hopen dat het nu duidelijk is waar je op moet letten bij het bestellen van bedrukte kleding. Heb je alles op een rijtje en ben je klaar om te bestellen? Neem dan contact met ons op.

Interesse?

Voor meer informatie neem je natuurlijk contact met ons op.

Stel een vraag